tegelmuseum-08.jpg

Op zaterdag 25 september 2021 komt er weer een Dag voor de Vrienden van het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.

Wij hopen elkaar daar weer te zien in goede gezondheid. Op de die dag besteden we aandacht aan de komende expositie van de geometrische tegels, waarvoor door een groep vrienden al enige jaren research is gedaan. Daarnaast komen er lezingen en vaste rubrieken als een woord van de voorzitter en "Vriend, wat zeg je van mijn tegel ?"  Voor de laatste rubriek zoeken we weer bijdragen van de leden.

Tot ziens op zaterdag 25 september in Otterlo.

Aankondiging boek en tentoonstelling

RAAKVLAKKEN TUSSEN OOST EN WEST

Geometrie2 NLGeom

ONDERZOEK VAN GEOMETRISCHE TEGELDECORS UIT DE NEDERLANDEN

Geometrische decors op vroege tegels uit de Nederlanden is bij voortduring een onderwerp dat interesse heeft bij verzamelaars. Hoe komen meetkundige figuren zoals driehoeken, vierkanten, zeshoeken, achthoeken, kruizen, sterren en zelfs cirkels met een islamitische achtergrond op tegels terecht? Een groepje vrienden - Lejo Schenk, Ger de Ree, Johan Kamermans, Wim van de Loo en Frans Caignie - met interesse in dit onderwerp, hebben inmiddels een hoop werk verzet en zullen in de zomer van 2021 een publicatie en een expositie aan dit onderwerp kunnen wijden.

Op de Vriendendag in september zal U het een en ander kunnen zien !